Het verhaal van A

Even wat achtergrond. Ik heb Pabo gedaan en was dus voorzichtig met mijn dochter van alles aanleren. Voordat ze naar school ging kon ze al redelijk letters en cijfers herkennen en schrijven. Omdat ik niet de indruk wilde werken dat ik te graag wilde.

Mijn dochter was heel enthousiast en vrolijk en eigenwijs. Maar alles wat we afspraken op school qua regels werd steeds gewisseld waardoor mijn dochter zich nergens aan hield. Voorbeeld in het kringgesprek zou ze een sticker krijgen als ze zou blijven zitten en bij meerdere stickers een beloning. Maar als ze dan voor haar beurt praatte dan kreeg ze de sticker niet. En werd er op school geconstateerd dat ze niet wilde luisteren. Ze was 4.

Als het niet duidelijk is of van de regels afgeweken werd dan hield dochter lief zich er inderdaad niet meer aan.Zo leek het inderdaad alsof ze niets deed behalve ongehoorzaam zijn. Maar ja zo werd er eigenlijk alleen maar vanuit gegaan dat ze vervelend was en niet wilde. Uiteindelijk is er een iq test gedaan op school 119 en werd er bedacht dat ze getest moest worden op ADHD. Dat had ze dus en school gaf aan handelingsverlegen te zijn. Dus naar speciaal onderwijs in begin groep 4. Medicatie geprobeerd maar dat ging niet. Ze werd daar echt niet beter van. Op speciaal basisonderwijs (SBO) heerlijke jaren gehad met medicatie, maar mocht regulier uitstromen naar vmbo . Eerste jaar vmbo geweldig jaar gehad van basis naar kader overgang 7.8 gemiddeld.

Alleen rond maart kwam er een leerkracht in de klas en dat voelde niet goed. De leerkracht keek op verkeerde websites en maakte seksueel getinte opmerkingen.

Dat heeft ze aanhangig gemaakt en de ellende was er. Toen ze hoorde dat hij haar mentor werd raakte ze in paniek. Eind augustus naar school en begin september gesprek gehad waar aangegeven werd dat ze het niet ging redden daar. Gesprekken geweest, maar kortom ze moest gaan. Uiteindelijk werd ze zo klein gemaakt dat ze het niet ging redden. Ze werd geschorst, maar uiteindelijk werd wel toegegeven dat ze onterecht geschorst was. Maar ze mocht daar niet meer verder. Toen in deze situatie getest en daar kwam licht verstandelijk beperkt (LVB) uit en toen de zoektocht naar een school. Ze wilde graag, maar werd overal afgewezen. Hulp lukte niet, want ex gaf geen toestemming en volgens gemeente was onze vechtscheiding de reden van de problematiek . Vandaar een ondertoezichtstelling aangevraagd en uiteindelijk gekregen Ze draaide door en tja dat was het moment voor mijn ex om aan te geven dat ik alles fout deed. Al bestond de omgangsregeling uit kleine 2 uur per week. Niet naar school is meldingen Veilig Thuis e.d., dus op een gegeven moment liep ze weg en wilde de gezinsvoogd dat er een uithuisplaatsing zou komen. Ik zat er doorheen en vader was het eens. Ergens toch de kracht gehad om te vechten in mijn burn-out.
2 rechtszaken verder en ze mocht gewoon thuis blijven, wel met hulp en een dagbesteding. Dat is gelukt.
Inmiddels 2 jaar ondertoezichtstelling gehad en dat is weer klaar. De angst omdat vader tegenwerkt en dochter zo hunkert naar een goed contact dat ze alles doet wat vader wil. Rechtszaak eenhoofdig gezag gevoerd en gewonnen.
Sinds november alle strijd voorbij. En dochter heeft zich inmiddels ingeschreven op de entree opleiding.